torsdag 29 april 2010

Trippel köks med sunk tack?

Vi klämde en trippel i helgen som gick; Kafe 44 (Sthlm) på torsdan, Bodoni (Malmö) på fredan o Sticky Fingers (Göteborg) på lördan. Snittade väl en 4,5-5 timmars sömn per natt vilket gör att man blir rätt geggig i roten.

Nå. Kafe 44 skrev jag om i förra inlägget. Efter en lååååååååång bilfärd var vi i Malmö där förbandet Skånska Mord, beståendes av idel gamla bekantingar mötte upp. På plats fanns även en trevlig kille från Helsingborgs Dagblad som gjorde en intervju samt Patrik Tjörnmark som fotade o pratade fiske inför en kommande grej (står oxå om det i förra inlägget). Bland vänner o bekanta hittades en gammal klasskamrat från 80 talets Fagersjö vid namn Thomas Lundgren. Hans upplevelse av händelsen kan beläsas här. Växlade även några ord med trevlige Andreas Matz (P4 DIST) o hans tillika trevliga fru.

Inte skittjockt med folk men ej heller tomt. Mest musiker o bandfolk. Bra drag!

Dagen efter gav en oförutsedd lucka som jag fick för mig att fylla med glass. Gjorde då en...eh..upptäckt. Var jag än letade (Möllevången) fanns bara sunkiga, nedgångna "tobaksbutiker" (väljer jag att kalla dom för här). Du vet den typen av butik som har en otroligt irriterande entrésignal (alla har samma) samt vita trähyllor och trådhyllor med ommärkta varor samt någon bakom kassan/disken som ser ut att nyligen ha vaknat o klivit upp från madrassen förmodligen belägen 2 meter bort bakom ett skynke. Vidare har de så gott som alltid skitiga golv samt dammiga varor på de övre hyllorna.

Efter att ha konstaterat att fjärde butiken OXÅ hade endast 2 glassar kvar längst ner i frysboxen o bägge hade bäst före datum 2008, fick jag så äntligen syn på en ICA skylt. Finemang tänkte jag; -Kvalitetssäkrat! Men tji vad jag bedrog mig. Innanför ICA´s skal var det bara en ÄNNU större "tobaksbutik" med samma signal, samma jävla hyllor o samma skitiga jävla golv samt samma kassör som hostade konstant o tittade trött.

Sunk. Charmigt o pitoreskt säger någon. Sunkigt o ohygieniskt säger jag. Gäller matvarubutiker skall jag be att få lägga till. En av de charmigaste fiskebutikerna i Stockholm är CA Carlsson vid Odenplan, o han har så jävla med grejer att han har gångar mellan högarna av prylar, men jävlarimig vad han har koll på vad han har o vars det finns! DET är charmigt o pitoreskt. Vem fan vill köpa ett ommärkt paket kex som är dammigt o gick ut för 5 år sen o detta till ett överpris av någon som sover i butiken o inte har borstat tänderna sen förra schlagerfestivalen?

Nå. Så mycket tydligare känslan av att komma hem blev när vi svängde in i Göteborg. Det ser ut som hemma (vatten mellan husen) o folk är trevligatrevligatrevliga. Filmad intervju med ett webzine betitlat loudfarmer.com innan soundcheck. Mycket folk på giget o jävlars vilken allsång på "Kylan" o "Bilder"! Sånt kan man vara hög på ett bra tag.

I måndags fick jag så köra gädda i hemmasjön (lovade Linda att vi skulle klämma IKEA på tisdan, kohandel). 10,3 grader i vattnet o segt fiske. 1 landad o en (större, 5 kg+) tappad på 2,5 timmars fiske.

Jag tror att jag oxå börjar bli gravidsnurrig. Jag brukar ha stenkoll på mina grejor men under bara några dagar har jag förlagt, glömt och återfunnit plånbok, nycklar o mobil.

Imorrn åker vi till Ockelbo. Piano o utemöbler upp, gamla vita fina köksmöbler ner. Köksmöblerna har tillhört Lindas mormor och är tänkta att stå i vårat nymålade, nytapetserade kök i Farsta.

Högt vatten i Gästrikland, hoppas inte fisket skiter sig helt därav.

2 kommentarer:

Wildhearts sa...

Tack för en kanonkonsert i Göteborg! Jag har lagt upp lite bilder på min blogg om du vill se.

http://enkameraettliv.blogspot.com/2010/04/abramis-brama-pa-sticky-fingers-i.html

Dennis sa...

Tackar för den o tack för att ni kom o sjöng o fotade!

:-)