tisdag 15 december 2009

Trailerägare!

I måndags eftermiddag i veckan som gick var jag i Nykvarn o tjackade (mnja, räntefri avbetalning) en Easyline 600 U båttrailer. Äntligen! Åkte raka spåret ner o tog upp Lindern ur Magis (tajmingen var hyffsad, isen la sig dan efter). Hade "halvplanerat" detta så båtnycklar o pannlampa fanns med, men inga stövlar...

Fick uppvisa fantastiska spindelmannenkundskaper när jag stod med ett knä på ett säte, foten på relingen o en hand på andra relingen o den fria handen ösandes vatten ur båten.

Vidare var det hyffsat spännande att på samma vis klättra på en såphal isig trailer när båten skulle nås med winchbandets ögla. Spännande.

Efter lite skruvande o grejande utanför garaget står nu båt + trailer i garaget i väntan på fix o trix o ny säsong! I löv it! Vyerna vidgas o fler närbelägna sjöar skall få sig rejäla omgångar.

Arbetsveckan var stressig. Sista veckan på skolterminen är ALLTID stressig oavsett, o denna var inget undantag. 1 luciatåg måndag morgon o en julavslutning torsdag kväll med PA´n som ska kopplas ihop o ljud som ska kranas. Nu är det tredje året i rad som jag gör detta o jag undrar när jag ska sluta bli rörd av vackert sjungande barn? Julstämning o i kyrka åsså nån fjärdeklassare som sjunger "Gläns över sjö o strand" klockrent är allt som behövs för att jag ska bli blank i ögonen...

Nå. Semester i 2 veckor! Nu sitter jag i huset med en sprakande vedspis på min vänstra sida o radions P1 på högra sidan. Klockan passerade just 07.00. Jag kom hit igår o Linda kommer på onsdag så jag har några dagar att fjanta runt med fiskegrejor o snöskyfflar. Skall strax kolla statusen på pimpelgrejorna samt koka "mörtgröt" till mörtstugorna. Återstår bara att se om isen håller... Det är kallt här uppe, 20 minus var det igår kväll. Just nu "endast" 10 minus. Tyvärr (för fisket o isen) har det fallit MYCKET snö o detta innan isen hann växa sig stark så det är tveksamt om det finns hållbar is i närheten då den fallna snön isolerar kylan utåt. "Kylan kommer utifrån..." O är det som nu 25-40 cm snö så är det svårt att fiska längre än 150-200 meter från plogad gångväg, för mycket jobb för på tok för lite vinning.

Igårkväll var jag på julmiddag hos familjen Eide-Åberg (Lindas Far + Fru o Lillebror). Balsam för själen.

1 kommentar:

Lotta sa...

Ha nu en riktigt god jul uppe i stugan båda två + katterna =)
Kram från oss i Hellvängen där det hållt sig på mellan 8-10 minus de sista tre dygnen minsann!