fredag 23 juli 2010

En fredagseftermiddag mitt i sommaren på Östermalm...

Idag sisådär vid 15 tiden kommer det in 2 st 16-17-18 åriga killar i dyrkläder o keps med tre st kopplade o frustande kamphundar på skolgården. Det första som händer är att ena hunden bajsar i sandlådan.

Exakt där brast det.

Jag älgar ner för trapporna o ut på gården, o vid det laget står ungjäveln o skyfflar över bajshög nr 2 med foten. Jag öppnar med den hyffsat neutrala "Det DÄR är inte ok" varpå pojken tittar på mig med den där underbara "jag måste se cool ut jag måste se cool ut men misslyckas katastrofalt o ser genomskinligt rädd ut"-blicken o rycker upp bajspåsar ur bakfickan (fortfarande med blicken fixerad på mig).

-"Ja, ja, jag ska plocka upp".

-"Hur fan tänkte du nu? Vi har 400 ungar som leker här..."

-"Jag SA ju att jag skulle plocka upp..."

Nog för att jag stundtals var helt jävla dum i hela huvet som 17 åring, o dryg för en hel YES fabrik. Men så JÄVLA dum i huvet skulle jag nog inte kunna bli.

Många saker tycker jag om med Östermalm o folket som bor där o många, många fördomar (som jag själv har haft) har jag fått nerkörda i halsen. Men en sak, ett "tänk" som jag vare sig inte kan förstå eller nånsin acceptera är det tyvärr återkommande "Nån ANNAN tar hand om det".

Med skräckblandad förtjusning närmar jag mig mer och mer den här underbara figuren...

1 kommentar:

magda sa...

Skön gubbe!