måndag 1 mars 2010

Förband

En bra sak med att ha spelat runt än här o än där under de senaste snart 13 åren är alla skojsiga band vi träffat o all bra musik som bara landat i ens knä.

En kul grej med den Abramiska statusen (eh...ja...) är att många band hör av sig o vill agera förband. Ett kvitto om något.

En del av dessa band är dessutom utomordentligt skitbra band som jag gärna skulle se själv om tillfälle gavs, o ibland är det som att man får se till att tillfälle ges. Jag gillar dessa tillfällen.

På Kafe 44 den 22a april ska Pilotos agera förband o detta på min förfrågan. Pilotos vettefan hur jag ska beskriva. Musikaliskt är det inget nytt o revolutionerande (men vem fan levererar det egentligen?), väl spelad stonerrock med hookiga refränger men som liveband...är det mer av en ofrivillig teaterföreställning. Dom är i leveransen arga på gränsen till att börja slåss (tror faktiskt att trummisen fick spö på Anchor i logen av sitt eget band en gång efter en spelning), kvicka i repliken gällandes att kasta skit på varandra o fruktansvärt charmiga. Helt underbara. Kolla in dom.

På Sticky Fingers den 24e april ska Horisont agera uppvärmare, oxå det nåt jag dragit i. De släppte förra årets bästa skiva o jag är spänd på hur de ska få till det live. Låter som ett hopkok av Purple, Ten Years After, lite Sabbath, lite Pentagram allt mellan 70 o 72. Halva skivan är på englesiska o halva på Svenska. O sången...den sången... Han har en jävligt ball röst. Hög pitchad men ändå...inte.

Spelningsvåren börjar se rätt tjock ut. Så här "mycket" har vi nog inte spelat sen 2001-2002. Det är kul när det går bra o vi kan nog tacka P3 Guld nomineringen för en del av det hela. Lite trassligt är det att få allt o funka med familjer, barn, jobb, semestrar men vi pusslar o fejjar. Jansson ska vikariera för Trisse medans han ligger i solen i Thailand. Mats Rydström (Backdraft) har anmält sig frivillig att vicka på basen när jag o Linda ska ha barn (farligt nära Rockweekend bl.a.). Vi löser det.

Det Abramiska oväsendet skola icke tystna.

Firade 5 år med Linda i helgen som var. Fan vad tiden går fort. Vi var på ultraljud för en vecka sen, det var intressant. Ett attans vevande o sparkande med armar o ben på bebisen var det i alla fall. Allt såg ut som det skulle o värden o sånt var ok. Spännande!

Mindre spännande är fisket. 25 cm slask ovan isen o lågtryck makes Dennis go mad. Kan vi spabbspola fram till islossning bitte?

Inga kommentarer: