måndag 20 juli 2009

Anvil, älg o små abborrar...

Såg dokumentärfilmen om Kanadensiska metalbandet Anvil i helgen. Det var jobbigt. Ont-i-magen-jobbigt.

Jag jobbar hårt sen några år tillbaka med att inte skratta åt andra o deras olycka (Magnus Betnér-humor, typ) o denna film var fanimej skärselden. Spinal Tap fast på riktigt; de var direkt patetiskta fast levde sin dröm så gott de kunde. Spelade ömsom för 1000 tals japaner eller för 12 personer på Bryggeriet i Motala o blev blåsta på gaget i Prag (när de senare fick det var det 100 euros). Sångaren, Lips, fyllde 50 under filmens gång o hade som dagjobb att köra ut mat till skolor (om jag fattade det rätt). För att ha ev ha råd med demon-producenten från England till nya skivan tog han ett extrajobb förmedlat av ett Anvil-fan, telemarketingjobb, som sket sig varpå han fick låna pengarna av sin syster till inspelningen ("-jag vill att han ska få det erkännande han strävat efter i alla dessa år" säger systern...).

5 veckor in i inspelningen i England bråkar de 2 originalarna sig till tårar o kramar. Bandfru + syster för inför kameran resonemang om att "de skulle lagt ner för länge sen"... Ja, du fattar.

Tror nog att deras karriär får sig en skjuts av denna film, men frågan uppstår; NÄR ska man inse att nerförsbacken börjat o att man släpar bandnamnet i smutsen? Eller ska man vänta på "det stora brejket" (när man en gång varit på deras nivå)?

Kanske den var så jobbig för att tanken finns i periferin; Efter 12 år av Abramis, samma spelställen som för 5 år sen, samma gager...går det uppåt eller neråt härifrån? Eller planar det? Eller...vad?


Nå. I helgen var vi älgparken i Mo o jag käkade min årliga "rökt bäver"-macka på Vildmarksgalleriet.

Fisket sög men det var skönt att få vara ute i friska luften o fjanta runt med vertikaljigg o vanligt lättspinn (jigg o annat). Fick några småaborrar i både Mångeln o Bysjön o missade nån gädda men inget av storlek. Myggor o bromsar.

Tror jag ska ge mig på Orlången här hemma då stor gös uppenbarligen finns, samt att de verkar vara fiskbara med vertikaljigg. E ju bara nån halvmil dit oxå...

Funtar även på att tjacka en "ordentlig" båttrailer (Easyline 600u) att ha här i stan eftersom det finns flera intressanta sjöar i storStockholm. Linderbåten som jag har i Magis är ju en baggis att dra upp på släp o traila iväg till Orlången eller Drevan över dan, bara man hittar bra ställen o sjösätta på. Problemet är mest hur o var jag ska förvara trailern när den inte används. Funderade på nån hissanordning i garaget men det vettefan om det funkar...

Nu blir det repa mån onsd, hade tänkt fiska tisd torsd men det ser ut att bli skitväder imorrn... På lördag spelar vi på hojklubb i Norrköping, ska nog hinna med lite fiske både innan på lördagen o hemma på söndan.

Fullt schema som vanligt. Livet är det som pågår mellan fisketillfällena...

3 kommentarer:

Kenny sa...

Abramis har efter 12 år fortfarande en fanskara som växer och växer - med all rätt efter som bandet bara blir bättre och bättre. Så, dra inga onödiga paraleller :)

sara sa...

HÖRRU! Ska du åka båt i Drevan får du ringa mig. Då kan jag komma ner till strandkanten med kaffe etc och sen kidnappa din båt.

;)
/Sara

Dennis sa...

No kidnapping of the boat will be done.
Men kaffe i strandkanten funkar.

:-)

/Dr D