torsdag 22 november 2012

Morbus de Quervain

Förra hösten, 2011, fick jag stadigt ondare och ondare i min högra handled där tummen fäster på ovansidan ungefär. Till slut kunde jag inte öppna tummen och pekfingret tillräckligt för att kunna greppa min iPhone, och att t.ex. ta sallad med en salladstång (öppnandet) gjorde för djävla ont.

Gick till vårdcentralen där husläkarn pratade om Morbus de Quervain, och satte en cortisonspruta på tre ställen inom en kvadratcentimeter ovan handleden där tummen fäster. Tog nån dag o sen var alla trollen borta.

Fin-fint.

Denna höst dök samma problem upp vid ungefär samma tidpunkt. När jag ändå var iväg till vårdcentralen med en ond rygg frågade jag om handleden. Annan husläkare gav mig en remiss till en sjukgymnast som rekommenderade en sån härn liten tingest som jag nu har på mig så fort jag är vaken. Hjälper.

Jag har trott att åkomman berott på vertikalfiske (en handledsbelastande fiskevariant) + intensivt basspelande + kallt väder.

Häromdagen när jag skulle lägga bas på vad som blir min sista inspelning med abramis, skedde detta efter två o en halv veckors uppehåll från basspelandet. Så fort jag TOG i plektrumet gjorde det överjävla ont i det område där handled och tumme blir kompisar. Jag började fundera...

Första vändan, hösten 2011, hade jag haft en paus ifrån basandet på 9 månader och kastade mig rakt in i en tokintensiv repperiod. Fick ont.

Denna vändan hade vi inte repat särskilt mycket under våren/fösommaren när vi plockade upp bollen o började hårdrepa inför spelningarna i slutet på augusti. Fick ont.

Nu får jag ont när jag tar i ett plektrum. Inte när jag fiskar.

Vore ju extremt trist om basandet var över nu.

1 kommentar:

Daniel sa...

Det innebär helt enkelt att du ska spela bas med fingrarna, inte plektrum :P