söndag 3 januari 2010

Årets första kiloborre samt bound to be on tv...

Gårdagens fiske gav inget eller litet. Lasse o Gurra fick tillsammans två sjuhektosar o en niohektos. Jag klämde en fyrahektos i Ältasjön.
Dagens fiske gav årets/säsongens första över kilot; 1025 gram! Kort (som synes på bilden) men satan hög o fet! Skulle vilja påstå att ekolodet var direkt avgörande för fångsten då jag kunde se (på lodet) att det var fisk runt betet LÅNGT innan det högg o jag hade säkert setat 10 minuter i borrhålet utan napp innan denna abborre klev på.

Kan vara lätt frustrerande att faktiskt se att det är fisk runt betet som inte hugger oavsett hur man trixar o byter beten. Samtidigt ser jag ju att det är anledning o sitta kvar så länge jag kan se att det är fisk som rör sig nedanför hålet... Ekolod är inte lika med fisk, det är helt klart. Dock är det ett utmärkt hjälpmedel för att minimera tiden på fisklösa ställen vid just denna typ av fiske.

Utöver denna fick jag på 7 hg o 4 hg samt några mindre, samtliga på balanspirk av den höga typen.

Fick idag bekräftelse på tågbiljett till P3 Guldgalan i Götet i mitten på januari! Blir nog skoj! TV o Scandinavium o grejer.

2 kommentarer:

Fiskekillen sa...

Plockade du denna skönhet i Ältasjön eller Magis?

Wildhearts sa...

Ser fram emot morgondagens program. Jag håller tummarna!