lördag 8 augusti 2009

Kräftor, gösar, möss o människor

Sista juli fiskade jag kräftor i Magis tillsammans med Trisse. Dealen brukar vara att jag står för kräftfiske avgiften o betesfisken, o Trisse i egenskap av matlagningsintresserad står för den obligatoriska grillen. Kyckling marinerade i nån skön gegga som sen lindades in i bacon o till det en hemmagjord potatissallad. Huvva så gott.

Fisket gick dock sämre än nånsin. Trots att jag använde alla mina tekniska leksaker, främst då ekolodet där jag ställt ner känsligheten så att jag kunde se ungefärlig hårdhetsgrad på bottnen.

Vi fick 45 st godkända o typ 20 st icke godkända (under 10 cm) o jag tyckte det var katastrofalt o skämdes som fan tills det visade sig att vi typ fått bäst av 40 fiskande o att genomsnittet denna kväll var 8 (!?!) kräftor per fiskande. Dåligt kräftår helt enkelt.

Lördag förmiddag börnade jag o Linda upp till huset för att klippa lite gräs o låta katterna springa fritt. Gummibåten var med o jag testade 2 för mig nya sjöar, Medskogssjön o Fagerfläcken. I Medskogs fick jag en 5-6 hg abborre o brände två likadana, det bådar gott inför vinterns balanspimpel. I Fagerfläcken stod det byst med småabborre var än jag var där det var 3,5-4,5 meter djupt. Det bådar OCKSÅ gott inför vintern.

Willjam släpade in möss o småsorkar som vanligt o en av dom sökte tryggheten i min foppatoffel.
Jag börjar ruttna lite lätt på sommarfisket, jag längtar efter RIKTIGT fiske med stora beten o feta gäddhugg.

Vi åkte ett över 100 år gammalt ånglok från Jädraås mitt ut i urskogen på söndan.

Veckan som var har varit slitig på jobbet. Lärarna kommer på onsdag så lejonparten av skåp, kartong, piano, möbel-flyttar ska vara klart. Blir likadant tills ungarna kommer den 19e skulle jag tro.

Har kört vertikaljigg i Ältasjön några gånger denna vecka o skönaste gösen (fick 2) högg medans jag diskuterade en kommande spelning med klubbarrangören Nisse (Backdrafttrummisen). Han fick direkt rapport av fajten o en bild mmsad! Bidrar ju förmodligen till de krångliga fiskerykten som så orättvist omgärdar vårat band...

Nu ska jag iväg o testa vertikaljigg efter stor abborre i Sågsjön, Nacka. Klämde en på 1100 på balans där i vintras o kanske det simmar en o annan feting där som käkat sig stor på sjöns rikliga kräftbestånd...

2 kommentarer:

Thomas ”Frazze” Franzén sa...

Kan man hoppas på att ett snack med dig i Götet på fredag?

Dennis sa...

Jomän. Efter spelningen (sisådär en 30 minuter efteråt) brukar det vara kutym att socialisera... Hugg mig då ba.