torsdag 29 september 2011

JamenhurgåremedAbramisnudå?

Jomen det går bra tack!

Vi har haft ett turbulent år kan man säga. Jag kan och vill inte skriva om alla köttiga detaljer för det blir så lätt så fel, och eftersom jag är lagd åt det hållet att jag vill försäkra mig om att läsaren eller lyssnaren/samtalspartnern verkligen förstått vad jag menar skulle det krävas kilometer med text för att förklara alla turer och om och hur och varför o.s.v.

Dessutom skulle ju det bara vara "min" sida av saken. Jag kan helt enkelt inte beskriva situationen rättvist och objektivt, så jag låter bli. Till största del.

Efter 9 månaders paus från replokalen är jag tillbaks och detta med en jävla massa uppdämd energi och spellust. Det känns nu för mig som i fornstora dar. Peka med hela handen och se till att det hela tiden händer nåt. Fritt kreativt spelrum.

Eftersom vi "tappat" en gitarrist och det för tillfället inte finns tid eller intresse i att repa in någon annan "2:a gitarrist" arrangerar vi nu allt runt den klassiska "gitarr-bas-trummor-sång"-sättning som vi hade från starten 1997 fram till 2005 då Robban kom in (som 2:a gitarrist). Detta format kräver mer av oss som musiker eftersom ljudbilden blir naknare med bara en gitarr. En utmaning. Man måste tänka om i många fall.

Det har ju funkat förr och varför skulle det inte funka igen?

Vår gode ljus/merch/bokare Kenny har konsekvent fått tacka nej till spelningar under året som gått men för nån månad sen fick han grönt ljus av oss att styra upp några spelningar i december och detta äro resultatet;

Lördag 3/12 Debaser/Slussen, Stockholm
Onsdag 7/12 Akademien, Jönköping
Fredag 16/12 Sticky Fingers (Top Floor), Götelabörg
Lördag 17/12 S25, Västerås

Sen har han dessutom styrt upp nån tysk festival i augusti nästa år! Spännande.

Överlag känns det som vi är på banan igen och nu skall slipa och toppa formen. Slimmad, inarbetad samt väloljad organisation. Fortsätter det i den här takten kan man räkna med en ny abramisplatta till våren och på det följer naturligtvis en massa spelningar o festivalsommar o.s.v...

Braxen lever och sprattlar i allra högsta grad.

4 kommentarer:

Olle "Nästan komplett" sa...

Det är trevlig läsning!! Jag saknar ert musicerande.. :)
Räknar med att få se ett grymt gig i Västerås!! Ser du en enarmad flintis i publiken så kan du väl vinka! ;)

Thomas ”Frazze” Franzén sa...

O, tack och lov!

Thomas ”Frazze” Franzén sa...

O, tack och lov!

Tony sa...

Jamendåså, det här var riktigt trevligt att läsa, speciellt då det dessutom är min födelsedag! :)

Bra, då kan man se fram emot en platta till våren, vilket blir perfekt att rocka in sommaren till.