tisdag 8 februari 2011

Nytt abborr-pers!

Jomän.

Har fiskat just detta vatten i Gästrikland i 3 års tid efter gädda då ryktet säger att det ska finnas stora gäddor där. Sjön är stor (med mina mått mätt) och är som en öken med djuphålor o grund. Har hittills inte lyckats få nån gädda över 8 här än.

Första gången jag var där, december 2007, ismetade jag efter gädda en eftermiddag och fick som bonusfisk en abborre på 1,3. Har varit där o pimplat en handfull gånger men helt utan märkvärdigt resultat.

En lokal fiskare som jag fiskat med ett antal gånger och som jag brukar bolla fiske-ideér med gällande Gästrikländska vatten hörde av sig i lördags med ett mms som visade på fin matabborre som fångats vid ismete med mört. Fick direktion om vars han fiskat och åkte dit i blåsten på söndagen och nån timme in i fiskandet medelst Rapala shad balansare fick jag under en halvtimme på 750, 775, 675 samt den stora på 1550 gram o 49 cm lång!


En give-away brukar annars vara att man får nån stor abborre som slumpfisk vid annat fiske, men hittills har jag möjligen fått nån 4 hektos vid jigg/vertikaljigg. Men jag måste helt enkelt erkänna att tecken på storfiskpotential funnits där hela tiden (gigantiska siklöje-stim bl.a.), bara det att storleken på vattnet samt den öken-feeling man får av att se absolut ingenting på lodet förutom tomt vatten skrämt mig från att göra nån vidare abborrsatsning. Ska man dessutom pimpla på isen ska man komma rakt på dom om man ska lyckas, sitter du 30 meter fel kan det vara kört o har du då 500 + hektar att leta på...

Lite kul är det att där abborrarna väl stod liknar de förhållanden som jag fiskar på hemma med pimpelgubbarna. Är man smart nog hade jag kunnat räkna ut det innan. Det är alltid roligast när man tänkt ut o hittat ett plejs själv, så var det inte i detta fallet. Detta ger å andra sidan att jag nu vet att det finns relativt ofiskade storabborrvatten i Ockelbo, något jag ska ge mig i kast med i sommar tänkte jag.

Dessutom fick "den lokale kontakten" en gös på 4,7 vid gäddtrolling där härom året. Har varit ute o snurrat lite med vertikaljigg sommaren som gick, det finns uppenbarligen anledning att nöta vidare.

5 kommentarer:

Thomas ”Frazze” Franzén sa...

Fiske i all ära. Det är ett fint intresse som jag också tycker kan vara intressant i lagom doser. Men vad jag egentligen vill få mig till livs när jag besöker denna blogg, är det abramiska undret. Kan förstå att ämnet ligger på sparlåga nu, men kan du inte kasta in någon liten hint eller anekdot sist i dina inlägg, så att vi tunggungsberoende blir lite livade också?

Dennis sa...

Nope. Det är min blogg, jag skriver om vad jag vill.

Det händer nog inte så mycket i det Abramiska lägret f.n. men när det gör det kommer det att kunna läsas om både via den abramiska fejsbooksidan (bäst) o via den abramiska majspäjs (sämst).

Thomas ”Frazze” Franzén sa...

Du har helt rätt. Jag respekterar det. Lycka till bland vassruggar och grynnor.

dr.j sa...

har aldrig följt en blogg förrän nu,
men ska med iver invänta nästa inlägg medelst fukt hängande från mungiporna....
känns lite som en frände då vi delar ålder,fiskeintresset och har barn födda 2010. dessutom är ju självklart abramis brama mitt favoritband och ledsamt nog har jag enbart kunna se en liveakt på skogsröjet förra året då jag upptäckt och inköpt allt släppt material strax innan den spelningen bara för att få erfara att det lär dröja tills nästa :(
nåja, jag och min dotter dansar runt, trummar och headbangar hemmavid under tiden.
/J.

dr.j sa...

jag är själv hemma, pappaledig med dotra sedan nov -10 och fram till aug -11, väldigt roligt...såg att det snart är dags för dig och önskar dig lycka till med den resan!
vill du stöta dig med pensionärerna i konsumköer, gå i bredd med barnvagn och smutta latte på fik eller annat sätt fylla föräldraledigheten med sällskapet så skriv gärna en rad....
/J