tisdag 18 januari 2011

Riktat ismete på abborre?

Inom sportfisket finns det "finare" sätt o "fulare" sätt att lyckas få en stor fisk. Finast är om man tar dem på artificiellt bete. Fulast är att ta dom på naturligt bete, många anser t.o.m. att det är fusk.

Joll säger pappa Dennis.

I.o.m. att balansarfisket på abborre gått sjukt trögt sen säsongen startade hade jag tänkt hänge mig åt riktat ismete på våra sjurandiga riddare. Helt enkelt hänga ner en lagom liten mört/löja på rätt ställe o vänta på att storabborren ska hugga. Själva ismetet tangerar dessutom med min gamla kärlek karpmetet på så vis att man har ett antal spön/beten ute som får sköta sig själva tills dess att det nappar. Under tiden sitter jag i min sköna karpstol med en mugg kaffe o lyssnar på P1 o tar in omgivningen. Blåser det har jag vindskydd i form av ett "shelter". Sämre kan man ju ha det.

Hittade igår vad jag letat efter i spöväg för detta fiske; Billiga, hyffsat mjuka spön runt metern. Visar det sig att de är för mjuka o för sladdriga klipper jag bara nån dec o limmar på ny toppögla. CA Carlsson, Stockholms charmigaste fiskebutik hade låååååångt inne på lagret Ron Thomsson Ice Perch, ett spö som säkert inte gjorde succé när det kom och därmed togs ut ur produktionen, men som alltid kan man ge sig fan på att Lasse Fredlund NÅNSTANS i butiken har för ändamålet tänkt fiskeattiralj liggandes...

Han har bara smala gångar mellan grejorna som ligger på hög. Men han har allt (nästan). Både han o butiken borde k-märkas. På förr i världen satt hans gamla mor i butiken o svarade i telefon o hjälpte till med allehanda. Mycket vaken tant som bl.a. berättade för mig som fiskeinformationstörstande 13-åring att hon trodde färgen på wobblern spelade mindre roll, "det är gången de går på". Eller varför inte hennes svar när man öppnade telefonsamtalet med ett artigt "God Middag" och hennes svar blixtsnabbt var "Ja, det vore trevligt!"...

Nå. Vidare. Så för 4 X 120:- skall jag nu ta mig an en ny vinkel av mitt storabborrjagande. Rullar o resten av utrustningen har jag redan.

Ska försöka hänga i paraplymörtstugorna för lite betesfiskfångst ikväll så kanske det kan bli premiär till helgen.

1 kommentar:

Tikkanen Noterar sa...

Tror du är på rätt spår om inget annat kommer du få gös :)

Mvh Tikkanen