söndag 19 juni 2011

Nu oägnao det så då oöjeo vi till hott fooo teacheooo...

Bättring! Bara en o en halv månad sen sist! Framsteg!

-Lilleman växer o jobbar på att gå. Han börjar visa stark egen vilja, DET är jävligt ball! Ser fram emot att han ska protestera o tycka annorlunda. Kanske inte som i storyn nedan;

-Min Fars fru kom hit till Sverige som 14 åring med sin familj i början av 70 talet från Grekland. Eftersom hon som tonåring lättare erövrade det svenska språket (än sina föräldrar) uppstod ibland situationer där orden tröt för fadern i familjen, gärna den typen av situationer som alltid uppstår i familjer med tonåringar... Vid ett sådant tillfälle skall han ha blivit rejält upplurad på läktarn verbalt av sin dotter o i ilska yttrat de fantastiska orden; "-Nånting som kommit ur min kuk ska inte säga emot mig!" (Återberättat för mig av min Far som hade svårt att hålla sig för skratt)

Fantastiskt.

Hunnit med att fylla 39 har jag gjort sen sist oxå. Bara ett år kvar nu, sen har jag 6 lagstadgade veckors semester! Där valde jag glädjen minsann!

Var förbi o hälsade på på jobbet dagen innan skolavslutningen, första påhälsningen sen jag jobbade sista dagen 25/2. Hyffsad egoknuff att få känna sig saknad och efterfrågad av personal och elever.

Fiskat vertikaljigg på gös har det blivit en hel del av svar ja. Både vanligt vertikaljigg samt pelagiskt. Klämde en på 5,0 häromveckan, dagen innan tog min gäst i båten (som fiskade vertikaljigg för första gången) en gös på 5,2. Just det pelagiska fisket har stor potential känner jag, spännande som fan är det oxå.

Gällande bandet kom jag häromsistens på ett litet projekt som jag presenterade för Uffebyxan o han gillade det. Får se om de andra oxå tycker om det, i sådana fall kanske jag ramlar in i replokalen tidigare än förr eller hur man ska säga...

Sen igår lördag 18/6 är vi i Ockelbo och igår var vi på Åmot Rock On festival, där tributbanden VagnHallen (Van Halen), Mötley Cruel samt Ozzy the coverband spelade. Fenomenet tributband lämnar mig...konfunderad på en nivå som skulle kunna vikas ut i en essä. Tycker egentligen att det är en ganska korkad företeelse men samtidigt är den så jävla uppskattad på hojfester o andra arrangemang. Då vi har väldigt många bra musiker i detta landet finns ju källor att ösa ur när det gäller okända talanger som klockrent kan imitera sina idoler. Med en god skopa humor och självinsikt blir det hela rätt kul om stämningen är den rätta.

För mig blir det humor på en överjordisk nivå när en lätt rundlagd Östgöte i Dee Snider peruk o röd boa gör karatesparkar (han skulle då vara David Lee Roth i Van Halen) o säger "Nu oängnar det så då oöjer oii o spelaoo hott fooo teacheooo" på klingande gnällbältes-Östgötska o bränner sedan av en karbonkopia av originalet... Underbart.

2 kommentarer:

dr.j sa...

projekt...*dreggel*

Olle "Nästan komplett" sa...

Projektet låter spännande!! Längtar efter nästa AB-alster...bättre sväng hittar man inte i Svedala...så vitt jag vet! :)

Ang. att kliva över 40-strecket så behöver du inte oroa dig så värst...jag gjorde det för ett par månader sedan, och förutom ett visst gnäll från kroppen när man ska ur sängen på morgonen så är livet som vanligt! Huvudet är 24-25 år fortfarande, men med lite mer eftertänksamhet....

Tributeband är kul! Har själv lirat i 2..fast vi gjorde inte så stor show av det hela. Det gick bra ändå!
Leif Zeppelin och Bad Reputation...det sistnämnda var Thin Lizzy-tribute alltså..inte Joan Jett.. :) Det förstnämnda behöver kanske inte nån förklaring...

Rocka på!!

/Olle, ex. Mouth of Clay